Hofjes tour: Introductie

Het gebouw van Barhartigheid, het zogenaamde Occo hofje

Lopend langs de hofjes

Met deze site kunt u makkelijk de plaats van nog bestaande hofjes bepalen en er naar toe lopen met de mobiele telefoon in de hand. Over elk hofje is informatie over de bestaansperiode en het adres opgenomen. Voor meer informatie over een hofje klikt u verder.
Veel hofjes zijn in de 20e eeuw vervallen, in onbruikbaar geraakt of van functie veranderd. Een aantal hebben nog wel een sociale doelstelling met speciale criteria voor toelating, maar vele zijn niet te onderscheiden van normale sociale huisvesting.

Verdwenen hofjes

Met het zoekscherm kunt u ook naar verdwenen hofjes zoeken. Sommige hiervan zijn nog wel als gebouw aanwezig. Voor alle hofjes druk u op de link "Toon alle hofjes" zonder iets in te vullen. De verdwenen hofjes zijn met een doorzichtiger icoon afgebeeld.

Vind uitgebreide informatie op sites over hofjes

De link onder "Meer informatie" die bij elk hofje verschijnt, zoekt naar informatie over hofjes op een aantal specialistische sites, hieronder met een * gemerkt.

Locatie delen?

U wordt bij het laden gevraagd uw locatie met de site te delen. Als u dat doet wordt uw positie op de kaart weergegeven. Dat is de enige functie. Deze gegevens worden niet opgeslagen of gebruikt. Na het sluiten van de website wordt uw locatie niet meer waargenomen door deze site. Om opnieuw te weten waar u bent, klikt u op de locatie-pin mijn locatie.

Bronnen

Voor de samenstelling van de informatie over de hofjes gebruikte ik deze sites en documenten: